Stranger Things - Licentie - ShopForGeek (2024)

Stranger Things is het verhaal van een groep jonge jongens die ontdekken dat hun wereld niet de enige is en dat paranormale krachten geen deel uitmaken van fantasieverhalen. Wanneer Will Byers wordt getransporteerd naar een parallel universum waar een monster heerst dat klaar is om hem te doden, zullen zijn vrienden alles doen om hem te vinden.

Een nu al mythische serie gedaald in meerdere goodies verkrijgbaar in onze geek shop.

Will's verhaal

Het verhaal begint in een klein stadje genaamd Hawkins in Indiana, USA tijdens de jaren 80. Will Byers is een verlegen en gereserveerde jongen die graag Dungeons and Dragons speelt met zijn drie vrienden; Mike, Dustin en Lucas. Op een avond in november 1983 spelen de vier vrienden hun favoriete spel in Mike's kelder. Tijdens het spel roept Mike een Demogorgon op die Will's personage verslaat. Terwijl ze midden in het spel zitten, wijst Mike's moeder de kinderen erop dat het laat is en dat het tijd voor hen is om naar huis te gaan.

Will, Lucas en Dustin stappen op hun motor en gaan respectievelijk naar huis. Will eindigt alleen na een race tegen Dustin. Plotseling flikkert het licht op zijn fiets en gaat uit. Wanneer het weer aangaat, wordt Will geconfronteerd met een mensachtig monster dat in de nacht is verschenen. Geschrokken verlaat de jongeman de weg en valt van zijn fiets.

Will rent vervolgens naar huis om zijn moeder en broer in zijn huis aan te treffen. Wanneer hij aankomt, is er echter niemand. In onzekere hoop probeert hij de telefoon te pakken om hulp in te roepen, maar de deur gaat op onverklaarbare wijze voor de neus van de jongen op slot. In paniek rent Will naar de schuur en laadt een pistool om zichzelf te beschermen. Verbijsterd door het wezen dat niemand minder is dan de Demogorgon, aarzelt Will even en schiet het wezen neer terwijl de lichten uit en aan blijven gaan.

Will begrijpt niet meteen wat hem overkomt, hij wordt eigenlijk getransporteerd naar een andere dimensie, ook wel de "omgekeerde wereld" genoemd, waar de Demogorgon woont. Een week lang weet de jongeman zich te verbergen voor het nog levende wezen in deze andere dimensie, waar alleen de stem van zijn moeder, Joyce, hem lijkt te bereiken. De jongeman probeert koste wat kost contact te maken met zijn moeder, om haar te laten weten dat hij leeft, hoewel de wereld waarin hij zich bevindt onzichtbaar is voor zijn dierbaren.

Hoewel het hele stadje Hawkins gelooft dat Will dood is, blijft Joyce hoopvol en wanhopig op zoek naar haar vermiste kind. Zelfs na de ontdekking van een lichaam, waarvan wordt aangenomen dat het van Will is, is Joyce niet ontmoedigd, en met de hulp van haar vriend Jim Hopper, de plaatselijke politiechef, zal ze alles doen om haar jongen terug te krijgen.

Will weet met zijn moeder en vrienden te communiceren via de elektrische circuits in zijn huis, door de lichten te flikkeren en de radio aan te zetten. Maar hoe reageer je op hem? Hoe weten we waar Will is? Aan zijn lot overgelaten, zal Will zich vastklampen aan gelukkige herinneringen met familie en vrienden om niet in wanhoop en waanzin te vervallen, terwijl hij er alles aan doet om het pad van de Demogorgon niet te kruisen. De jonge tiener weet dat hij niet veilig is en weet niet hoe hij thuis kan komen.

Het verhaal van Elf

Parallel aan dit verhaal loopt een jong meisje, genaamd Elf. Deze naam komt van het nummer dat op haar pols is getatoeëerd. Mike, Dustin en Lucas ontmoeten het meisje dat verward en alleen lijkt. Eleven is eigenlijk ontsnapt uit een geheim laboratorium waar wetenschappers experimenten uitvoeren op kinderen met speciale gaven. Het meisje heeft psychokinese krachten.

Jim Hopper, hoofd van de politie, besluit de tiener te adopteren die hij ziet als een afspiegeling van wat hij ooit verloor. De man leeft namelijk alleen sinds de vroegtijdige dood van zijn dochter en het vertrek van zijn vrouw. Daarom verwelkomt hij Eleven als een nieuwe kans in zijn leven. Hij wil Eleven koste wat het kost beschermen en voorkomen dat de wetenschappers hem vinden.

De tienerbende hoopt dat het meisje met haar ongewone gaven hun vriend Will kan vinden.

Onze Stranger Things producten

Hou je van Monopoly? Hou je van Stranger Things? Waarom koop je geen Stranger Things Monopoly? Ontdek al onze Stranger Things producten in onze geek shop. En als je geïnteresseerd bent in andere licenties, dan is onze winkel zeker de winkel om te zoeken! Manga winkel, Marvel winkel of zelfs de onvermijdelijke Star Wars, Harry Potter of vrienden? Kom bij ons langs, je zult zeker vinden wat je zoekt!

Stranger Things - Licentie - ShopForGeek (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6014

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.